Gwen wordt een buitenrijpony

Na een jaar…

Gwen is nu een jaar bij mij en ze wordt nu echt een buitenrijpony. Dit is natuurlijk niet vanzelf gegaan maar de basis is toch vooral wachten geweest. Toen Gwen net bij mij was heb ik haar vooral laten wennen aan haar nieuwe huis, nieuwe mensen en vooral ook nieuwe dingen. Voorheen hoefde ze eigenlijk niets, ze mocht altijd lekker grazen in de wei tot ze 4,5 jaar oud was. Toen kwam ze bij kennissen van mij en ik heb haar mogen kopen van hen.

Het was niet altijd makkelijk, Gwen was heel bang voor eigenlijk alles. Niet vreemd hoor want ze was in korte tijd voor de tweede keer verhuisd en ineens was natuurlijk alles anders.

Ik ben begonnen met grondwerken, wennen aan zoveel mogelijk dingen en lekker wandelen. In het voorjaar zat ik er voor het eerst op haar en van de zomer heb ik af en toe op haar ‘gereden’ wat voornamelijk gewoon wat stappen was. We maakten regelmatig een wandeling en soms deed ik dan haar zadel op en liftte dan het laatste stukje mee. En zo deden we op een gegeven moment een drafje maar verder vroeg ik nog weinig van haar.

Aan het begin van deze maand logeerde ik in Epe aan het bos, paste daar op 2 hondjes en 4 paardjes en in het weekend kwamen mijn vriend en Gwen ook. Super spannend want zo veel ervaring heb ik met Gwen nog niet qua reizen. Dit ging goed, gelukkig. Ze liep daar heerlijk in de weide en eigenlijk was ze gewoon relaxed, boven verwachting.

Op zaterdag was het plan haar mee te nemen naar het bos. Mijn vriend ging mee op de moutainbike en ik nam Gwen dus mee. Eerst een stuk gewandeld, ze vond het heel spannend en riep zo nu en dan naar de andere paarden. Ik zette door, ga maar op mij vertrouwen, ik beloof je dat het goed komt.

Na een stuk wandelen besloot ik te gaan rijden, mijn vriend fietste naast haar. Ze vond het moeilijk maar ik moedigde haar aan. En toen ‘ineens’ had ze het door, lekker bewegen over de paden deed haar goed. Ze kreeg er echt plezier in en ging vol enthousiasme over de paden in volle draf. We hebben toen een rondje van 10 km gereden met best wel wat stukken draf en ze deed het gewoon. Er waren heus spannende stukken voor haar en voor mij, maar we reden daar in het bos. Living my dream, samen met mijn 2 liefdes genoten we van de natuur.

Echte buitenrijpony

Thuis weer verder

Nu zijn we een week verder, ik had Gwen op zondag weer thuis gebracht want ik vond het niet goed om haar heel lang op vreemd terrein te laten. ┬áZe was blij thuis te zijn, maar ook merkte ik verandering in het grondwerken. Ze was weer gegroeid. Ze is stoerder geworden en we zijn nu meer een team. Zo’n weekend was goed, ze moest toen volledig op mij vertrouwen wat zijn positieve uitwerking heeft gehad in de rest van de omgang.

Gisteren wilde ik dan ook graag thuis een buitenritje maken, Dyonne fietste mee. Het was een kleine rondje maar wel een stuk spannender dan in het bos. Want ja, in het bos rijden niet echt auto’s, vrachtwagens en geen andere spannende dingen behalve de natuur. Maar ook hier deed ze het gewoon, ze draafde super over het asfalt en de fietspaden. Ik reed haar met hartslag meter want het is wel interessant om dit bij te gaan houden. Haar hartslag was al een stuk minder hoog dan met de wandeling voor het weekendje weg. Nog wel wat ‘onrustig’ maar wel beter.

Gwen als buitenrijpony 1

Ik ben zo trots op haar, nu na een jaar voelt ze echt als mijn partner.

Op naar 2016, een jaar met nog veel meer hoogtepunten en geweldige ritten.

Gwen als buitenrijpony

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *