Horsenality + Human Matchreport van Parelli.

Onlangs bestelde ik bij Parelli  een Horsenality, Humanality & Match Report voor Gwen en mij. Zo’n match report heb ik een aantal jaar geleden ook al eens gekocht voor Wonder en mij. Ik ben veranderd, zoals wel verwacht en Gwen is anders dan ik wilde, maar uiteindelijk wel zoals verwacht.

De horsenality anders dan ik wilde?

Dat klinkt best raar natuurlijk en ik bedoel het dan ook wel anders dan dat het er staat. Altijd heb ik gezegd dat ik een type paard wilde waarmee je ‘onbevangen’ kan spelen. Nu weet ik niet of deze echt bestaan, maar misschien wel in de goede richting ;).

De moeilijkste horsenality dacht ik RBI te vinden (Right Brain Introvert) en dan mag jij raden wat Gwen voor horsenality heeft. Juist, RBI. Gwen horsenality

Oke, wel ‘on the cusp’ met RBE (Right Brain Extrovert) en wanneer ik haar uitgebreide chart bekijk zie ik eigenlijk in elk quadrant (op 1 na) evenveel stipjes, ze is dus alles. Nu kan elk paard elke horsenality laten zien, maar niet elk paard scoort ook echt in elk quadrant met deze hoeveelheid ‘stipjes’.

Horsenality Chart Gwen

Goed bij het report staat dan ook: In fact, the more quadrants in which these dots appear, the more complicated she is.

Nu vond ik Gwen altijd wel gecompliceerd en had wel door dat ze snel wisselt in ‘horsenality’ maar om het dan zo bevestigd zien worden voelt het ineens heel ‘echt’. Gek eigenlijk dat ik er dan zo’n waarde aan hecht maar het helpt ook om nu eens echt goed te kijken wat Gwen nodig heeft. Nu is het voor mij best lastig om met een introvert paard om te gaan, maar het wordt natuurlijk ook niet beter door te zeggen ‘Ik kan niet met introverte paarden werken’. Dus hierbij een virtuele schop onder mijn kont en hup, je best doen om wel met introverte paarden om te kunnen gaan. Dit is mijn leerpunt voor het komende jaar (of de komende jaren ;))

Maar gelukkig hoef ik dit niet alleen te doen, ik heb namelijk het Match Report gekocht om hier hulp te in te krijgen door middel van uitleg over Gwen haar horsenality en daarbij te zien wat mijn valkuilen zijn. Nu kan ik die wel bedenken maar wellicht doe ik er meer mee als ik het zwart op wit zie staan. 😉

Wellicht kunnen jullie al raden wat mijn humanality is, maar hierbij de uitslag in beeld:

Marit humanality

Niet echt een MATCH hé?

Zoals je kunt zien zijn Gwen en ik behoorlijke tegenpolen van elkaar. Waar Gwen liever stil staat, trek ik graag een sprintje. Waar Gwen erg gespannen van raakt, maakt mij juist enthousiast.  Dus ja, tegenpolen.

Nu weet ik in principe wel wat ik moet doen bij een ‘Right Brain Introvert paard’ maar het is toch fijn hier weer even op gewezen te worden. Want ja, ik ben nog al impulsief, overenthousiast, ga ik weinig uitdagingen uit weg en zie overal wel iets leuks in. Voor Gwen geldt juist, lang wachten, liever niets doen, langzaaaaaaaaaam en zeker niet te veel sensatie.

Dus plan de campagne, ja alweer, want ik ben altijd heel goed in plannen maken, grote nieuwe dingen starten maar afmaken? Ho maar. Dit ga ik nu veranderen, voor mijzelf en met name voor Gwen.

Direct mee gestart…

Na de uitslag van dit report ben ik direct aan de slag gegaan met de tips, ik heb nog lang niet alles gelezen want daar is geduld voor nodig en die heb ik nog even niet gevonden, maar ik heb wel even de Do’s en Don’ts door genomen en dit direct in acht genomen. En weet je wat? Het werkt 😉
Ja, voor mij was het moeilijk. Ja, voor Gwen was het top. Ja, hier ga ik ECHT mee verder.

Nu lijkt het vast net alsof aandelen heb bij Parelli of specifiek met dit report maar dat is (helaas ;)) niet zo. Maar dan weten jullie wel wat er nu speelt en ik kan dit iedereen aanraden. Ik ben gewoon érg enthousiast en ik gun dat een ander ook.

Aanrader

Klik HIER voor uitleg over de horsenalities en de 4 types.
Kijk even op de volgende link om al wat Do’s en Don’ts te lezen per horsenality: KLIK

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *