Leven in het nu en plannen maken

Wat zijn mensen daar goed in he? Plannen maken.

Ik ben ook zo, ik maak graag plannen, grote plannen en kleine plannen. Regelmatig verlies ik mijzelf in het maken van de plannen want het zijn eigenlijk ook dromen en wat ben ik goed in dromen, altijd al geweest. Ik ben het type: ‘Later dan wil ik dit, dat en zus en uiteraard ook zo’. Op een dag heb ik dat en bedenk ik weer wat nieuws, groters of mooiers. Het maakt dat ik minder geniet, nooit tevreden ben en het voelt zelfs als falen. Het is namelijk nog steeds niet goed genoeg, niet mooi genoeg of niet groot genoeg en dat is jammer. Want het maakt geluk minder aanwezig en waar doe je het dan nog voor?

Hier loop ik trouwens op meerdere vlakken tegenaan, niet alleen bij de paarden. Maar ik wil dit niet, ik wil namelijk ook kunnen genieten van het hier en nu en niet alleen van ‘later als…’ En dat is ook niet iets van nu, hier worstel ik al veel langer mee, soms sterker aanwezig dan anders.

Is het dan erg om te dromen of te plannen? Nee, zeker niet. Naast dromen en plannen heb je ook een stappenplan nodig om daar te komen. Je kunt dus het uiteindelijke doel behalen door het behalen van kleine subdoelen. Bij het behalen van je subdoelen kun je direct stil staan bij het feit dat je weer bent gegroeid en geniet daar dan ook van.

Ik schrijf in de ‘je-vorm’ maar het is ook zeker voor mijzelf bedoeld ūüėČ

En wat zijn mijn plannen dan?
Al een tijdje roep ik dat ik een wedstrijdcarrière wil met Carwyn, een endurancecarrière en maar ook in andere takken van de sport wil ik actief zijn. Ik vind dressuur namelijk heel belangrijk, springen leuk (en eng) en daarnaast kan Carwyn ook voor de wagen, ook leuk.

Ik heb dan ook wel een planning gemaakt voor het endurance gedeelte. Er zijn al wat wedstrijden bekend voor 2016 en ik heb de wedstrijden die ik reisbaar vind (niet langer dan 2 uur met de trailer) in mijn agenda gezet. Nu is het natuurlijk nog steeds een kwestie van ‘afwachten’ of deze planning dan ook gevolgd kan worden.

Voor een wedstrijdcarri√®re is een hoop nodig, dat wordt nog wel eens onderschat. ¬†Naast materiaal is er ook een relatie met het paard nodig. Want je kunt dan wel alles voor elkaar hebben, een mooie auto met dito trailer maar als het paard besluit niet daarin te gaan, kun je nog steeds niet op weg. Of je loopt in je prachtige dressuuroutfit voor zowel ruiter als paard maar het dier kan niet √©√©n pas ‘normaal’ lopen? Dus naast een hoop geld (of een gulle sponsor) moet er ook ge√Įnvesteerd worden in de relatie. Mijn voornaamste streven is dan ook op wedstrijden net zo in harmonie te zijn als thuis. Dit is natuurlijk niet echt iets meetbaars, dus moet dit worden uitgestippeld in iets wat wel te meten is.

Met Gwen wil ik graag fijn rijden, ook als zoiets wat niet direct te meten is ;). Ja, sorry ik ben gewoon een beetje vaag. Gwen is momenteel nog heel erg gespannen, ik moet zeggen dat het al veel verbeterd is maar de spanning is er nog steeds. Eerder moest Gwen met een wandeling wel 5x mesten en dit is nu vaak maar 1x of zelfs helemaal niet. Dat is meetbaar ūüėČ En haar hartslag is in stap al zo hoog als voor een paard zonder stress in galop, dat is ook meetbaar. Ik zou voor Gwen graag willen dat ze echt kan ontspannen en daarvoor moeten we aan de slag. Het stappenplan moet ik nog uitwerken en zal hier ook online komen. Dit is voor mij een stok achter de deur, want ja erg impulsief en snel afgeleid, kan voor een ander leerzaam zijn of iemand heeft voor mij juist een tip, alleen maar voordelen dus.

Verder is dus mijn grootste doel, genieten van het hier en nu. Kijken naar wat ik al wel heb bereikt met de paarden en in mijn andere leven (Ja echt, naast paarden heb ik ¬†ook een leven) ūüėČ

 

Leven in het nu en plannen maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *