Verhuizing van Gwen en meer

Grondwerk met GwenHersenspinsels

De laatste tijd denk ik veel na over hoe ik nu mijn leven leid. Zeker sinds mijn burn-out denk ik steeds meer na over de zin van de dingen die doe. Ook merk ik dat ik al lange tijd helemaal niet zo tevreden ben, daarom ging ik steeds meer doen. Moest het steeds beter en als dat dan ook niet genoeg bleek, was ik er klaar mee.

Zo’n levensstijl is natuurlijk niet zo goed vol te houden, dat weet ik nu ook. Nog steeds kom ik snel in een valkuil. Ik zeg eigenlijk dingen af om mijzelf te beschermen maar toch ik laat mij snel overhalen, al heeft de ander niet eens door dat diegene mij overhaalt. Ik denk dat ik mijzelf moet verantwoorden voor van alles en nog wat, terwijl ook dat niet hoeft. Ik leef mijn leven zoals ik dat wil. Als ik iets dus niet wil, kan of wat dan ook hoef ik dat niet te verantwoorden.

Toch doe ik dat. Ik voel mij gepusht en ik weet niet of dat bij iedereen bewust is of niet. Ook mijn vriend ziet het.
Ik heb het gevoel alsof ik niet meer voor mijzelf kan leven. Ik wil dit veranderen, en dit gaat door op alle vlakken. Dit komt vooral omdat het lijkt of ik mij overal voor moet verantwoorden.

Ik heb al een hoop aangepast maar er ontbreekt nog het e.a. ik wil graag genieten en niet omdat het moet maar omdat het genieten echt mis.
Ik moet even rijden, ik moet even beweging geven. Ik mis het alleen zijn met mijn pony, gewoon het leven in het hier en nu.
Ik mis het progressief bezig zijn met Parelli. Tot een lange tijd geleden was ik hier heel actief in, nu niet meer. Nu ga ik naar mijn pony om iets te moeten. Maar niet omdat ik ervan geniet.

Ik zie ook dat mijn pony vooral gehoorzaam is. Er is geen connectie en relaxed kan ik Gwen ook niet noemen. En natuurlijk zijn daar dingen voor om te zorgen dat ze relaxed is maar er ontbreekt gewoon iets. Ik weet wat het is, ik ben erachter.
Het is het samen zijn. Het geven van de tijd aan Gwen en mijzelf. Het opgaan in de sessie. Ik heb een zwarte wolk boven mijn hoofd, mijn irritatie naar mensen toe groeit. Ondanks ik nu veel rust neem blijft de vermoeidheid. Logisch want er zit iets dwars en dat is al een lange tijd.

Ik hoop dat ik er verandering in kan brengen. Dat ik kan gaan genieten met mijn pony van de progressie van de dingen waar ik tegen aan loop en ik er juist van geniet om er mee aan de slag te gaan om het beter te maken.

Er zijn al veranderingen aan de gang in mijn leven waar ik heel dankbaar voor ben. Het is ook echt iets waar ik lange tijd naar uitkijk. Wat ik nu vooral mis is een regelmaat en structuur. Ik zie een bepaald leven voor me maar het lukt me niet om deze te leiden.

Ik heb het gevoel verstrikt te zitten in het e.a. en ik denk dat er grote stappen gemaakt moeten worden om hieruit te komen. In mijn hoofd ben ik er al mee bezig maar ik heb in werkelijkheid nog niets ondernomen. Ook omdat ik een klein beetje bang ben denk ik.
Wel weet ik zeker dat er veranderingen gemaakt moeten worden. Ik wil zelf leven, niet beïnvloedt door anderen buitenaf. Ik wil mijn eigen keuzes maken voor mijzelf en voor hetgeen wat mij lief is.

Gwen eerste dag nieuwe stal

De uitvoering

Bovenstaande tekst heeft lang in mijn hoofd rond gedwaald, zolang gedacht en zolang overwegen maar geen stap durven nemen. Maar ik had ook heus door dat wanneer ik niets zou doen, niets ook zou veranderen.

Als je altijd doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg

Dus ik besloot toch veranderingen door te voeren. Ik wil meer tijd voor mijzelf, mijn paard en meer plezier in de dingen die ik doe. Gwen is vorige week verhuisd naar een stalling dichter bij huis. Zo kan ik sneller even naar haar toe als ik daar zin in heb en ik heb dus lekker alle tijd.

Gwen mag overdag lekker in de paddock lopen met wat hooi en water en ook een vriendje. En de nachten brengt ze door in een box van 3,5 bij 8. Heerlijk ruime en lekker fris en luchtig.

Daarnaast ben ik al mijn plannen over mijn persoonlijke leven aan het uitvoeren. Ik doe het momenteel heerlijk rustig aan, slaap in het weekend uit, ontbijt samen vriendlief (dat was een tijd geleden) en breng veel tijd thuis door met mijn beestjes. Ik geniet met volle teugen en verwacht dat dit alleen maar beter zal worden. Nu ik steeds minder druk leg op alles is het genieten ook makkelijker.

Gwen in de paddock

Toekomstplannen

Met deze verhuizing is natuurlijk nog niet alles gedaan wat in mijn hoofd heeft rondgedwaald. Dat heeft ook veel meer met mijzelf en mijn ontwikkeling te maken. Ik wil met Gwen graag verder komen in het Parelli Natural Horsemanship, mijn doel is om level 4 in alle savvy’s te worden. (Online, Liberty, Freestyle en ook Finesse) Daarnaast wil ik graag met Gwen straks heerlijke bosritten maken, liefst elke week 😉 maar we moeten uiteraard zien wat haalbaar is. Ook ga ik er vanuit dat Gwen en ik heerlijke endurance wedstrijden gaan rijden op ons eigen niveau en heerlijk zoals wij dat willen.

Voor mij wordt het belangrijk dat alles wat doen goed voelt, en niet perse goed is. Hiermee bedoel ik dus dat het mij niet draait om winst of een bepaalde plaatsing in een klassement. Ik wil graag dat ik met plezier alle trainingen doe, dat Gwen en ik echt samen zijn.

Grondwerk met Gwen in nieuwe bak

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *