Wie ben ik

IMG_2227bb

Mijn naam is Marit Bekhuis, ik ben geboren in Woerden en na een aantal jaar met mijn ouders en broers naar Bodegraven verhuisd. We zijn vanuit huis uit opgegroeid met dieren en de liefde voor hen zit dan ook diep in mij.
Met mijn achtste verjaardag gingen we op vakantie naar Oostenrijk, daar raakte ik in aanraking met paarden. Vanaf die vakantie bracht ik elke week uren door op de manege.

Eerste lessen

En eindelijk op mijn 9e verjaardag was het zo ver! Ik mocht gaan leren paardrijden. Toen ik helaas niet meer kon lessen bleef ik wel op de manege komen. Wekelijks was ik daar nog te vinden. Soms had ik geluk en mocht ik een paard uitstappen, werd ik heel blij van.

Eerste verzorgpaard

Dolgraag wilde ik meer met de paarden bezig zijn, meer leren en meer doen. Na lang zoeken vond ik dan ook mijn eerste verzorgpaard: Gabriel. Hij was zo’n 1.70 hoog en Z2 dressuur getraind. Ik was slechts 11 jaar, maar kon toch heerlijk met hem rijden. Wekelijks mocht ik mee op buitenrit samen met de eigenaar en zijn paard.

Toen ik wat ouder was, kreeg ik andere behoeften op gebied van paarden, ik ging helpen op een boerderij en daar stond een Shetlander hengst waar ik direct al dol op was. Het was niet altijd makkelijk met hem te lopen, hem te poetsen of überhaupt iets van hem te willen, maar het lukte. Achteraf gezien was ik toen al redelijk met Natural Horsemanship bezig, al kende ik dat niet eens.

In die periode heb ik ontzettend veel verschillende paarden verzorgd, voornamelijk liep ik er naast, een enkele keer zat ik er op. Helaas heeft het hebben van verzorgpaarden en pony’s ook nadeel, ze kunnen verhuizen, je bent niet meer nodig of het klikt toch niet meer met eigenaar waardoor je er mee moet stoppen. Uiteraard kreeg ik om die reden steeds meer en meer de wens een eigen paard of pony te kopen.

Eigen pony

In 2010 was het dan eindelijk zo ver, ik heb toen mijn eerste eigen pony gekocht: Wonder.
Wonder deed haar naam eer aan, ze was echt fantastisch, vlak voordat ik Wonder leerde kennen ben ik in aanraking gekomen met Parelli Natural Horsemanship en besloot dat wil ik gaan doen als ik een eigen paard heb en zo geschiede.

Helaas heb ik op 04 december 2014 afscheid van haar moeten nemen. Wonder haar lijf was compleet op en leefde dagelijks met pijn, uit het oog maar nooit uit het hart.

Met de tijd heb ik ontzettend veel geleerd van dit super mooie systeem en ik kan het ook echt iedereen aanraden, niet alleen met de paarden heb ik veel geleerd maar ook op persoonlijk gebied heb ik mij kunnen ontwikkelen. Naast het mentale gedeelte heb ik ook grote interesse in het werken voor het fysieke gedeelte van het paard.

Natuurlijk paarden trainen

Voor mij is het werken met paarden niet meer gebaseerd op het aanleren van een kunstje.  Werken met paarden is voor mij het leven in het hier en nu.